Rozenraad - E. Deraedt; I. Pauwels

wenken voor een langere bloei van uw rozentuin

KORTE INHOUD

Elsie De Raedt en Ivo Pauwels, tuinexperts van beroep en gepassioneerde rozenliefhebbers, slaan de handen ineen en beschrijven een volledig 'rozenjaar'. ELSIE DE RAEDT laat haar persoonlijke visie op het kiezen en snoeien, het bemesten en het integreren van de roos in haar tuin in de Loirevallei, uitgebreid aan bod komen. Bovendien duikt de lezer in de agenda van de rozenexperte: van buitenlandse prospectiereizen, het bezoeken van toptuinen in haar Loire-streek tot her ontwerpen van een rozentuin in Marokko.
IVO PAUWELS beschrijft met kennis van zaken zeldzame, maar ook dagdagelijkse verschijnselen die een rozenliefhebber in zijn ruin tegenkomt. Tevens is hij mede verantwoordelijk voor de prachtige forografie.
ELSIE DE RAEDT srartte in 1999 met de ontwikkeling, ontwerp en restauratie van haar tuin in Chinon in de Loirevallei. Deze bevat intussen 350 interessante rozenvari iten, meer dan 1000 verschillende vaste planten, zeldzame bomen en bloeiende struiken. Sinds enkele jaren baat ze er gastenkamers uit en organiseert ze er workshops en tuinstages.
Auteur en tuinman IVO PAUWELS schreef bijna vijftig boeken, is hoofd-redactreur van de Belgische editie van Bloemen & Planten, heeft een radiopraatje op Radio 2 en is co-presentator en eindredacteur van het VTM-programma Groene Vingers.
Fotograaf PHILIPPE PERDEREAU doorkruist heel Europa op zoek naar werken van grote landschapsarchitecten en verborgen tuintjes van gepassioneerde tuiniers. Zijn levendige, gevoelige kijk op tuinen wordt sterk gesmaakt door de Europese pers.
Lees verder...
2006zie alle details...

Details

2006Uitgever: Uitgeverij Lannoo119 paginasISBN-10: 9020965387ISBN-13: 9789020965384
Voeg toe aan wenslijstje