{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Technocraten en bureaucraten - E. Berkers

ontwikkeling van organisatie en personeel van de Rijkswaterstaat, 1848-1930

KORTE INHOUD

In het revolutiejaar 1848 vierde de Rijkswaterstaat zijn vijftigjarig jubileum. Er was echter weinig reden voor festiviteiten. Integendeel, er waren vanuit de dienst geluiden van onvrede hoorbaar. Onvrede met het achterblijven van Nederland op het gebied van de spoorwegen, waardoor ons land de internationale aansluiting dreigde te verliezen. Onvrede ook met de eigen rol en het functioneren van de organisatie en zijn personeel. Relatief jonge, militair geschoolde ingenieurs van de Rijkswaterstaat wilden meer invloed op het waterstaatsbeleid en de aanpak van oude waterstaatkundige en infrastructurele problemen. Het land en de Rijkswaterstaat moesten op de schop. ‘Technocraten en bureaucraten’ beschrijft waar de pogingen om de Rijkswaterstaat te reorganiseren op uit liepen. Aan de hand van de grootse waterstaatkundige werken als de aanleg van het spoorwegnetwerk en de grootschalige rivierverbeteringen, wordt de positie van de dienst geanalyseerd. Naast de prestigieuze bouwwerken, die de ingenieurs van de Rijkswaterstaat veel werk en roem opleverden, groeide de dienst in die periode ook in zijn beherende taken. Omstreeks de eeuwwisseling telde de Rijkswaterstaat een leger aan waterstaatsbeambten als sluiswachters, bakenmeesters, kantonniers en administratieve beambten. Bij de ontwikkeling van deze beambtencategorieën wordt eveneens uitgebreid stilgestaan. Toen de grootschalige bouwactiviteiten eind negentiende eeuw opdroogden en de Rijks- waterstaat bovendien met een veranderde omgeving te maken kreeg, belandde de organisatie opnieuw in een crisis. Grote aannemerijen en gespecialiseerde ingenieursbureaus betwistten niet zelden de keuzes van de allrounders van de Rijkswaterstaat. Daarnaast werd de dienst log en bureaucratisch genoemd. Nieuwe reorganisaties moesten de dienst uitrusten voor de moderne waterbouwkundige techniek, die zich kenmerkte door schaal- vergroting, de toepassing van nieuwe materialen als beton en nieuwe energiebronnen als elektriciteit. In dit rijk geïllustreerde boek wisselen crises en bloeiperiodes, ingenieurs en sluiswachters elkaar af.

Details

Originele verkoopprijs: € 31.5Uitgever: Nieuwe Uitgevers B.V./Europese Bibliothe2002223 paginasISBN-10: 9028815376ISBN-13: 9789028815377

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)