Der Baron Bagge / Mona Lisa - Alexander Lernet-Holenia

twee novellen

Originele nieuwprijs: € 21.5

KORTE INHOUD

Baron Bagge is het ultieme verhaal over het verlangen naar een niet geleid leven. Het is een klein meesterwerk en een aanrader voor liefhebbers van Rilke, Roth en Zweig.

Op een receptie in Wenen in de jaren dertig ontstaat een geschil tussen baron Bagge en een jongeman die hem beschuldigt van betrokkenheid bij de zelfmoord van zijn zus. Het conflict wordt in der minne geschikt, maar Bagge voelt zich desondanks genoodzaakt opheldering te verschaffen en begint een intrigerende geschiedenis te vertellen. In een magische en onnavolgbaar elegante novelle voert Lernet-Holenia de lezer terug naar de dagen van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, naar een onverklaarbaar voorval dat veler levens schampt.

De novelle Mona Lisa behandelt een steeds terugkerend thema in Lernet-Holenia’s oeuvre: de tragische liefde voor een vrouw, des te begeerlijker omdat ze helaas dood is en dus een onbereikbaar ideaal.
2021Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 21.5

Categorie

Details

2021Uitgever: Van OorschotVertaler: Martin Michael Driessen141 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 902821240XISBN-13: 9789028212404