Declamatorium der Nederlands poëzie - Th.Van der Meulen-Van Marcke

KORTE INHOUD

Teresa Van Marcke (ook Theresa Vanmarcke) (Nieuwpoort, 23/02/1924 - Destelbergen, 8/11/2020) was een Vlaams kunstschilder en schrijfster.

Ze genoot een sierkunstopleiding aan het Sint-Bavo-Instituut te Gent. Ze werd tevens laureate voordracht en toneel aan het Gentse Conservatorium en was, naast haar pedagogische carrière als lerares, ook verbonden aan verscheidene muziekacademies waar ze toneel en voordracht doceerde. Ze noemt zichzelf een kind van de zee, opgegroeid in bestendige verwondering om de wisselende schoonheid van de natuur.

Teresa Van Marcke beheerste op een sublieme manier de ingewikkelde technieken van de aquarelkunst. De zachte, mysterieuze tonaliteit verraadt haar liefde voor poëzie, want naast de schilderkunst bouwde ze een indrukwekkend palmares op als woordkunstenares poëzie en proza. Ze had een uitgesproken voorliefde voor jeugdliteratuur en behaalde met “De Eenhoorn” de Knokke-prijs 1986, voor het beste Vlaamse jeugdboek. Ze schreef tevens diverse scenario’s voor de dienst drama van de BRT...
1967Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1967Uitgever: Standaard330 paginasTaal: Nederlands
Voeg toe aan wenslijstje