De vernedering (vertaling van The Humbling - 2009) - Philip Roth

KORTE INHOUD

Hardcover, stofwikkel, in-8, 143 pp. Uit het Amerikaans vertaald door Babet Mossel. Mooie druk, wat het lezen aangenamer maakt.

Philip Milton Roth (Newark, New Jersey, 19 maart 1933 – New York, 22 mei 2018) was een Amerikaanse literaire schrijver. Hij werd geboren als kind van tweede generatie Joods-Amerikaanse ouders.

Het boek vertelt het verhaal van Simon Axler, een acteur die zijn talent en zelfvertrouwen verliest na een reeks mislukte optredens. Zijn carriere en huwelijk vallen uit elkaar en hij belandt in een diepe depressie.
Het boek verkent thema's als de vergankelijkheid van roem, de zoektocht naar identiteit en de worsteling met mentale gezondheidsproblemen. Roth schetst een indringend portret van een man die zijn grip op het leven verliest en worstelt met zijn eigen gevoelens van waardeloosheid en vernedering.
De vernedering is een diepgaand en emotioneel boek dat de lezer meeneemt op een reis door de innerlijke wereld van Simon Axler. Roth's scherpe observaties en meeslepende schrijfstijl maken dit boe...
2009Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2009Uitgever: Bezige Bij143 paginasTaal: Nederlands