{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

De schaduw van de kroon Mythes en schandalen rond het Belgisch koningshuis - Berghe, Jan van den

Mythes en schandalen rond het Belgische Koningshuis

KORTE INHOUD

De Duitse kanselier Otto von Bismarck noemde de leden van het huis van Saksen-Coburg smalend ‘de dekhengsten van Europa’. De journalist Louis de Lentdecker vond ‘het huis van Seksen-Coburg’ een adequatere omschrijving. Albert II, zesde koning der Belgen, telt onder zijn voorzaten inderdaad heel wat lieden wier erotische strapatsen zijn eigen amoureuze wapenfeiten doen verbleken. De ‘ontdekking’ van Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van de koning, zorgde voor deining in de pers, maar had weinig of geen invloed op de populariteit van het staatshoofd. Bastaardkinderen, vorstelijke escapades en hofschandalen zijn al sedert het ontstaan van België een diep ingesleten traditie in Laken. Is de Kroon een onweerstaanbaar afrodisiacum of isoleert ze de dragers? Wat zoeken monarchen bij ‘schaduwgemalinnen’? Hoeveel macht hebben de koninklijke minnaressen? Wat gebeurt er met de bastaardkinderen en hoe reageren de wettige echtgenoten op de zijsprongen? Het zijn maar enkele vragen die in De schaduw van de kroon aan bod komen. Met verve beschrijft Jan Van den Berghe de Belgische Coburgs in hun openbaar leven en achter de paleismuren. Daarbij illustreert hij met smakelijke anekdotes en pikante details dat sommige koningen en prinsen op bepaalde momenten naar voren komen als sleutel-figuren in de vaderlandse geschiedenis. Anderen daarentegen schetst hij in hun middelmatigheid, achterbaksheid en schijnheiligheid.

Details

Originele verkoopprijs: € 22.5Uitgever: WPG Uitgevers Belgie NV2006454 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9022319237ISBN-13: 9789022319239

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
Boeken GaryEdegemParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 7 / 72 tot 7 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

€ 5.95
MorrisshopDenderwindekeParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 53 / 531 tot 7 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

Afm.: 23x15cm

€ 6
BarbaraDrongenParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 88 / 881 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

nieuw exemplaar

€ 7
BoekenparadijsMOLParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 30 / 301 tot 4 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

€ 7
leovanhaeckeberchemParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 1 / 12 tot 4 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

€ 9
Profijtelijk BoekskenWesterloProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoper

Gevouwen rug / Folded back Manteau Condition: Goed / Good / Bien / Gut | Titel: De schaduw van de kroon: Mythes en schandalen rond het belgische koningshuis | Auteur: van den Berghe Jan

€ 9
AltmuisAartselaarParticuliere verkoper1 tot 5 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

€ 10
't BoekenmagazijnHasseltProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 100 / 1001 tot 7 dagen
Vraag meer info aan verkoperSoftcover - Eerste druk

2005, 1e druk, 454 pp, paperback Is de Kroon een onweerstaanbaar afrodisiacum of isoleert ze de dragers? Wat zoeken monarchen bij ?schaduwgemalinnen?? Hoeveel macht hebben de koninklijke minnaressen? Wat gebeurt er met de bastaardkinderen en hoe reageren de wettige echtgenoten op de zijsprongen? Het zijn maar enkele vragen die in De schaduw van de kroon aan bod komen. Met verve beschrijft Jan Van den Berghe de Belgische Coburgs in hun openbaar leven en achter de paleismuren. Daarbij illustreert hij met smakelijke anekdotes en pikante details dat sommige koningen en prinsen op bepaalde momenten naar voren komen als sleutel-figuren in de vaderlandse geschiedenis. Anderen daarentegen schetst hij in hun middelmatigheid, achterbaksheid en schijnheiligheid. \nPrima staat.

€ 10

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)