De Psychognomie - Bouts, Paul en Camille

een handboek voor theoretische en praktische aanleg- en karakterdiagnose

KORTE INHOUD

Psychognomie, niet te verwarren met psychonomie, is in wezen een andere naam voor ‘gelaatkunde’, 'fysiognomie', of ‘frenologie’, dat indertijd werd ontwikkeld door Paul Bouts (1900 -1999), een Belgische priester en frenoloog. Ondanks het feit dat frenologie zich eerder bezig met schedelkunde bezighoudt, maakt het toch deel uit van psychognomie, omdat deze laatste zich niet enkel en alleen met het gelaat, maar met het hoofd in zijn geheel bezighoudt.

Bouts was vanaf 1924 leraar aan de Normaalschool in Tienen. In 1926 werd hij priester gewijd. Hij ontwikkelde een nieuwe methode om het menselijk karakter te bepalen uit de frenologie, de grafologie en de fysionomie.

Hierover publiceerde hij in 1931, samen met zijn broer Camille Bouts zijn belangrijkste werk, het rijk geïllustreerde ‘La Psychognomie, lecture méthodique et pratique du caractère et des aptitudes’. Later schreef hij ‘Les grandioses destinées individuelle et humaine dans la lumière de la caractérologie et de l'évolution cérébro-crânienne’ waarin hij ee...
Taal: Nederlandszie alle details...