De overheid als ondernemer (oorspronkelijke titel van de thesis: Grondslagenonderzoek naar het optreden van de overheid als onderneming : een herijkte rol van de openbare dienst) - BAETEN Sven

KORTE INHOUD

Proefschrift voorgedragen tot de toekenning van de academische graad van doctor in de rechten (promotor K. LEUS, copromotor Ph. Colle). VUB - Vrije Universiteit Brussel.
Hardcover, grote in-8, xvii + 543 pp., bibliografische noten, bibliografie, register. Klassieke opbouw met genummerde paragrafen.
In zijn kapitale onderzoeksvraag vertrekt de auteur van de vennootschapsstructuur. Heeft de overheid wel eigen structuren nodig om overheidsbedrijven uit te baten?
Kan het algemeen belang in een beheerscontract worden gegoten en hoe autonoom kan een overheidsbedrijf dan werken? (zie 286) En kan het beheerscontract als een vervanging van toezicht dienst doen? Waar blijft men in voorkomend geval met het 'algemeen belang' als toetsingscriterium? (zie 386)
Commentaar LT:
Paragraaf 347 is veelzeggend: 'Hoewel de werkgelegenheid gecreeerd door de autonome overheidsbedrijven hoegenaamd niet onbelangrijk lijkt te zijn voor de overheid, behoort zulke sociale doelstelling niet tot de hun door de wetgever opgedragen taken.' (in...
2003Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2003Uitgever: Die Keure543 paginasTaal: Nederlands