De mensenmakers - Vance Packard

genetische manipulatie, geheugenoverdracht, a-seksuele voortplanting, embryo-transplantatie, hersenspoeling, fusie van mens en dier

KORTE INHOUD

In dit boek laat Vance Packard - internationaal bekend door zijn messcherpe analyses van trends in de moderne samenleving die sterk op het individu werken - op indringende wijze zien in welke stroomversnelling de wetenschap is terecht gekomen in het zoeken naar nieuwe wegen voor gedragscontrole, beheersing en manipulatie van levende organismen.
De mens als individu staat op de tocht en Packard laat alle verworvenheden van de hedendaagse wetenschap de revue passeren om aan te tonen dat we op een punt zijn aangeland waarop de vraag moet worden gesteld of het nog wel verantwoord is dat sommige experimenten die zo sterk ingrijpen op het wezen van de mens kunnen worden voortgezet. Zeker zolang de controle op deze proeven nog niet afdoende is.
Enkele onderwerpen die in dit actuele en provocerende boek aan bod komen: hersenspoeling, bestrijding van afwijkend seksueel gedrag, geheugenoverdracht, embryo-transplantatie, genetische manipulatie, a-seksuele voortplanting, fusie van mens en dier.
'De mensenmakers' is het nie...
1978Taal: Nederlandszie alle details...