De genetische revolutie - Pieter Van Dooren

KORTE INHOUD

De gentechnologie komt niet meer op ons af. Ze is er al. Meer dan we vermoeden, beïnv loedt de genetische revolutie nu al ons dagelijks leven. Maar in de doolhof van moeilijke begrippen en ver-van-mijn-bed-woorden vinden alleen specialisten hun weg.
Pieter van Dooren ontmaskert de geheimen van de genen én vertaalt het wetenschappelijk jargon in mensentaal: van de light- en turbo-koe tot opruimers van afvalstoffen, van betere wasmiddelen tot insektbestendige planten, van de prenatale diagnose tot erfelijkheidsonderzoek naar mucoviscidose, van motvrije schapen tot antivriesvissen die voortaan in kouder water kunnen leven, van dioxinevreters die de bodem zuiver maken tot tomaten met een zoetere smaak ... De genetische revolutie brengt een indrukwekkende hoeveelheid informatie: volledig, up-to-date en overzichtelijk.

PIETER VAN DOOREN (Baasrode, 1954) was redacteur bij het populair-wetenschappelijke tijdschrift Natuur & Techniek. Sinds 1984 is hij werkzaam als wetenschapsredacteur bij De Standaard.
Lees verder...
1994Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1994Uitgever: DAVIDSFONDSReeks: Actueelreeks128 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9061528488ISBN-13: 9789061528487
Voeg toe aan wenslijstje