De acteur atleet van het hart - Herman Verbeeck

KORTE INHOUD

In 'De acteur, atleet van het hart' speurt Herman Verbeeck naar de wortels en het karakter van de dramatische beweging. Het is de neerslag van veertig jaar praktisch en theoretisch bezig zijn met 'beweging voor acteurs'. Het lichaam van de acteur, zijn fysieke aanwezigheid, zijn fysieke uitdrukkingskracht en zijn bewegingskwaliteiten vormen een van de grote krachtlijnen van het moderne theater.
De Rus Vsevolod Meyerhold was met zijn biomechanica de eerste om een samenhangend geheel van oefeingen voor de dramatische acteur uit te werken. De Fransman Etienne Decroux was de uitvinder van een nieuwe dramatische bewegingskunst, de mime corporel, en grondlegger van een uitgebreide bewegingsgrammatica. De Pool Jerzy Grotowski wilde het theater terugbrengen tot zijn essentie: de acteur en de toeschouwer. Hij ontwierp fysieke en plastische trainingen voor de acteur van zijn 'arm theater'.
De Fransman Jacques Lecoq ontwikkelde vanuit zijn eigen ervaringen met Griekse tragedie, commedia dell'arte, de nar en de clown, een ...
2004Taal: Nederlandszie alle details...

uitgelicht door de verkoper