Tijdslijn van het geloof - D. Gibbons

en de religies van de wereld

Originele nieuwprijs: € 45

KORTE INHOUD

In kleur rijkelijk geïllustreerde uitgave op groot formaat waarin een overzicht wordt gegeven van de religies van de wereld.

Religie vormt de oorsprong van alle beschavingen. Zelfs aan de basis van de westerse seculiere levensstijlen is de essentie van ethische waarden, de houding tegenover leven en dood of de rol van vrouwen en kinderen, ontstaan en gevormd door een religieus verleden.
De tijdslijn van het geloof biedt een grafisch panorama van religies over de hele wereld, van de vroegste tijden tot nu. De uitklapkaarten bieden de mogelijkheid om de religies op vele punten te vergelijken. De lezer heeft zo in een oogopslag een overzicht van de oorsprong en de vertakkingen, de geografische verspreiding, de geschiedenis en de rituelen van erediensten. Ook de conflicten en oorlogen blijven niet onvermeld.
Per hoofdstuk wordt dieper ingegaan op de verschillende religies. Aan de hand van een doorlopende tijdsbalk wordt chronologisch de ontwikkeling van de geloofsovertuigingen in beeld gebracht. Met de vele illustr...
2007Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 45

Categorie

Details

2007Uitgever: Amsterdam University PressIllustrator: A.A. EvansVertaler: J. de Bakker; Jaap Deinema; Marten van de Kraats160 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9053569715ISBN-13: 9789053569719