Conflict en inter-esse - Leo Beyers

KORTE INHOUD

De auteur van dit omvangrijke werk is gedurende is gedurende zijn hele leven, zowel tijdens het werken in het theater als acteur, regisseur en docent in de jaren '60 en '70 alsook als romanschrijver en filosoof, getroffen geweest door het onvermogen van mensen om hem heen, uit te drukken wat er in hen omgaat.
'Conflict en inter-esse' probeert dat onvermogen op te sporen en te verstaan. Welke historische, maatschappelijke, lichamelijke en persoonlijke factoren spelen daarin een belangrijke rol? Vanuit de ons omringende en in ons aanwezige chaos ziet de auteur patronen ontstaan zoals die ontstaan in de chaos van de natuurlijke elementen in de vorm van fractals. Fractals gebeurend in een chaos, achter de schijn van orde, worden geanalyseerd en besproken, en vormen een aanzet tot een filosofie van het gesprek.
Door het intensief voeren van gesprekken met mensen, waarvan er een 20-tal integraal in dit boek zijn opgenomen, maar ook door het beschrijven en bekritiseren van het westerse rationaliteitsconcept, dat ons i...
1994Taal: Nederlandszie alle details...

uitgelicht door de verkoper

"Over het verstaan van onvermogen van mensen om uit te drukken wat er in hen omgaat"

Categorie

Details

1994Uitgever: VUB Press526 paginasTaal: Nederlands