Natuuronderwijs inzichtelijk - Carla Kersbergen; Amito Haarhuis

een basis voor de vakinhouden van natuur, milieu en techniek

KORTE INHOUD

Wat heeft een plant nodig om te groeien? Waarom hebben wij twee ogen? Blijft aluminiumfolie hangen aan een magneet? Hoe komt het dat de aarde opwarmt?
Natuuronderwijs op de basisschool is een veelzijdig vak: het omvat de levende en de niet-levende natuur en heeft bovendien veel raakvlakken met de leergebieden techniek, milieu en gezond gedrag.
Met Natuuronderwijs inzichtelijk kunnen (aankomende) leerkrachten zich de vakinhoud van deze leergebieden eigen maken. In zeven hoofdstukken wordt de belangrijkste leerstof over planten en dieren, lichaam en gezondheid, ecologie en milieu en verschijnselen uit de natuur en de techniek gepresenteerd. De keuze van onderwerpen sluit aan bij de kerndoelen basisonderwijs en bij de huidige natuuronderwijsmethodes.
Om de leerkracht te helpen grip te krijgen op de onderwerpen is de stof inzichtelijk gemaakt met illustratieve kleurenfoto’s, verhelderende tekeningen, vragen, ‘doe-opdrachten’ en ideeën voor concrete lesactiviteiten. Deze aanpak staat borg voor een gevarieerd studieboek.
Natuuronderwijs inzichtelijk kan in de les maar ook zelfstandig bestudeerd worden en eenmaal aan het werk in de praktijk is het voor de leerkracht een perfect naslagwerk bij de voorbereiding van de natuuronderwijslessen.

De auteurs hebben dit boek geschreven vanuit hun ervaring als docent natuuronderwijs op een pabo. Carla Kersbergen is nu als hoofd educatie werkzaam bij Ecomare, centrum voor de wadden en de Noordzee, op Texel. Amito Haarhuis is hoofd educatie bij science center NEMO in Amsterdam.
Lees verder...
2010Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2010Uitgever: Coutinho385 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9046901904ISBN-13: 9789046901908
Voeg toe aan wenslijstje