Bruinboek van de Hitler-terreur en den Rijksdagbrand voorbereid door het Wereld-comité voor de slachtoffers van het Hitler-fascisme. - MARLEY Lord, [EINSTEIN Albert], KERNKAMP G.W. Prof Dr

KORTE INHOUD

1ste druk. Met voorrede van Prof.Dr.G.W. Kernkamp, hoogleeraar aan de Rijks-universiteit te Utrecht. Geillustreerde hardcover (bloederige swastika boven Duitsland), grote in-8, xvi + 335 pp., uitvoerig geillustreerd met ZW-foto's en facsimile van documenten.

Noot Lucas Tessens: Een belangrijk en vroeg document dat de misdaden van het nazi-regime uitvoerig beschrijft en documenteert. Bevat voor die tijd unieke foto's, getuigenissen en bewijsmateriaal. Bevat tevens een chronologie van politieke moorden en namenlijsten van slachtoffers. Albert Einstein en Paul Langevin waren erevoorzitter van het overkoepeldende Comité International d'aide aux Victimes du Fascisme Hitlérien.

Noteer dat in het Biografisch Woordenboek van Nederland de betrokkenheid van Kernkamp (1864-1943) bij dit boek onvermeld blijft.
In Nederlands Indie was het boek verboden omdat het van communistische signatuur was. Henk Hoetink (1900-1963), die aanvankelijk door Hitler gefascineerd was, werd na lezing van het boek een overtuigd anti-fascist. ...
1933Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1933Uitgever: Scheltens & Giltay335 paginasTaal: Nederlands