Biologie en kernenergie - W. van Raamsdonk e.a.

de effecten van de kernenergie op milieu, leven en gezondheid

KORTE INHOUD

Verslag van een symposium georganiseerd door de Subfaculteit Biologie van de Amsterdamse Universiteit (november 1979). Op dit internationale symposium werd de stand opgemaakt van wat biologen weten over de biologische effecten van straling, zowel van natuurlijke als van de straling die vrijkomt bij de industriële toepassing van kernenergie.
Er wordt in dit boek fundamentele informatie verstrekt over de ecologische gevolgen van kernenergie tegenover die van alternatieve energiewinning en over de genetische stralingsgevaren voor de mens. Het symposium hield zich ook bezig met de biologische én sociale risico's van ongelukken, sabotage en veiligheidsmaatregelen en met andersoortige ecologische gevolgen van de groeiende energiewinning. De weergave van de discussies die op het symposium werden gehouden, laat zien hoe de inzichten op sommige punten verschillen.
Men was het er op het symposium echter over eens dat bij de besluitvorming over kernenergie niet alleen de beschikbare kennis moet worden betrokken, maar ook ...
1980Taal: Nederlandszie alle details...