Paul mccartney achter de legende - Ross Benson

achter de legende

KORTE INHOUD

Paul McCartney - achter de legende is de
biografie die door de auteur Ross Benson werd geschreven ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van een van de meest legendarische en talentvolle muzikanten uit de popmuziek.
Paul McCartney - achter de legende breekt door de glitter van de pop- en glamourwereld heen en schetst het verhaal van de mens achter deze megaster. Zijn relatie tot de drie belangrijkste mensen in zijn leven - zijn vader Jim, zijn vrouw Linda en John Lennon - wordt uitgebreid beschreven. Hun invloed op zijn creatieve en alledaagse leven komt in deze biografie prominent naar voren. Ook zijn enorme rijkdom blijft niet onbesproken. Voor het eerst worden hier de contracten openbaar die hem uiteindelijk tot een van de rijkste mannen ter wereld maakten. Maar ondanks zijn gigantische vermogen blijft hij wat hij zo graag wil zijn: ’a working class lad’.
Paul McCartney - achter de legende is het meest objectieve en opzienbarende portret dat tot nu toe van deze bijzondere artiest is neergezet. De auteur roemt zijn uitzonderlijke prestaties, maar wijst tevens op zijn minder innemende karaktertrekken. Paul McCartney blijkt een zeer eigenzinnige persoonlijkheid te zijn, waarop zowel de Beatles als Wings stukliepen. Dit boek openbaart hoe de breuk met John Lennon hem tot de heroïne dreef en hoe ’The Magical Mistery Tour’ en ’Give My Regards to Broad Street’ artistiek en commercieel flopten.
Ross Benson is een van de bekendste Engelse journalisten, die geroemd werd voor zijn levensbeschrijvingen van rijke en beroemde personen. Hij heeft zijn eigen column in de Daily Express, schrijft voor The Tatler en is bekend van talrijke televisie- en radio-optredens in Engeland. Benson is bevriend met veel mensen die iets met de Beatles te maken hadden en hij leerde McCartney in 1980 kennen toen deze in Japan in de gevangenis zat. Hij was toen de enige Britse journalist die hem mocht bezoeken.
Lees verder...
2001Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2001Uitgever: Unieboek | Het Spectrum256 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9065905502ISBN-13: 9789065905505
Voeg toe aan wenslijstje