Het Dijleland - Vercoutere, B. Boone, N. Hens, M.

KORTE INHOUD

De ideale gids voor verrassende tochtjes door een adembenemende streek
Met een heldere uitleg en sfeervolle foto’s

Mysterieuze moerassen, kabbelende beekjes of stijlvolle stromen: de Dijle heeft vele gezichten. Van Genappe tot Mechelen streelt, doorklieft en doorkronkelt ze drie Belgische provincies. Als een vloeiende penseeltrek tekent de rivier het landschap.

Het Dijland voert u mee langs donkere bossen, wuivende akkers en holle wegen in de streek. U wordt ondergedompeld in het fascinerende verhaal van deze rijke natuur. Met de tijd heeft de rivier het landschap gekneed tot hoe het er nu uitziet. De auteur keert terug naar de bron van de geschiedenis, om uit te monden bij de actuele aanblik van de rivier en haar oevers.

Van landbouwplateaus en valleien tot boscomplexen heiden en stroompjes, geen enkel hoekje blijft onbesproken. Dankzij de gedetailleerde beschrijvingen en heldere inzichten doorkamt elke lezer de verscheidenheid van het landschap. De adembenemende foto’s geven een voorproevertje van de schoonheid van het Dijleland. Het perfecte menu voor een gevarieerde wandeling!

Dit boek is geschreven door meerdere Vrienden van Meerdaalwoud: BART VERCOUTERE, NIKO BOONE en MAARTEN HENS.
Lees verder...
2006Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2006Uitgever: Schuyt & Co, VerkoopmaatschappijIllustrator: D. Vanautgaerden136 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9058264270ISBN-13: 9789058264275
Voeg toe aan wenslijstje