{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Onze Auto's - B. van Putten

een tochtje door de tijd

KORTE INHOUD

Boek Onze Auto’s, een tochtje door de tijd

Beleef onze auto’s in meer dan honderd pagina’s

Tien van de belangrijkste auto’s uit ons verleden zijn te bewonderen in het boek Onze Auto’s, vanaf 5 juli te koop voor € 19,95 bij de betere boekhandel, Bol.com en in de winkel van de Amsterdamse Beurs van Berlage. Journalist Bas van Putten schrijft over de negen auto’s die het straatbeeld veranderd hebben, die iedereen kent en die we in de loop der tijd als onze auto’s zijn gaan beschouwen. Denk daarbij aan de Citroën Deux Chevaux, de Kever, de Daf en de Fiat 500. In het boek is niet alleen hun ontstaansgeschiedenis te zien, maar wordt ook duidelijk waarom juist deze auto’s iconen geworden zijn.

Onze Auto’s gaat over de tijd dat de auto onze beste vriend was. Nog altijd hebben de meeste mensen een bijzondere relatie met hun auto. Niet voor niets is de bijnaam van de auto ‘de heilige koe’. Maar waar de auto vroeger hét symbool van vooruitgang en optimisme was, is het nu slechts een statussymbool, een nuttig gebruiksartikel en voor sommigen zelfs een noodzakelijk kwaad. Het boek Onze Auto’s laat de bezoeker dat optimistische, positieve gevoel van weleer beleven. Met de auto’s die er echt toe doen, anekdotes en bijzonder fotomateriaal en een terugblik op het straatbeeld van die tijd. Lezers stappen een andere wereld binnen die ze nog kennen van hun jeugd, of via hun ouders en grootouders.

Onze Auto’s maakt duidelijk dat de auto meer is dan alleen een vervoermiddel. Deze iconen staan voor allerlei leefwerelden en een grote cultuurhistorie. Ze zijn voor veel mensen direct verbonden met hun leven. Onze Auto’s is dan ook een feest van herkenning.

Over de auteur:
Bas van Putten (1965) is schrijver. Hij studeerde muziekwetenschap in Amsterdam, was onder meer muziekredacteur van Het Parool en Vrij Nederland en won in 1995 de Pierre Bayle Prijs voor kunstkritiek. Voor zijn debuut Doorn (2000) ontving hij de Debutantenprijs. Zijn nieuwe roman Nachtlied verschijnt eind 2008. Presenteerde met Fons de Poel en Anita Witzier het KRO-programma Boemerang en met Rob Kamphues het autoprogramma PK. Schrijft voor Autoweek, GTO Magazine en De Groene Amsterdammer.

Details

Originele verkoopprijs: € 14.95Uitgever: De Vrije Uitgevers2008111 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9081168142ISBN-13: 9789081168144

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
MATCHBOXWALTERWilrijkParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 49 / 491 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

Paperback goede staat - met inbegrip 10 bouwplaten van modelauto's - cover licht vergeeld aan randen - (hoofdzakelijk backcover)

€ 4.95

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)