Het Romeinse leger - B. van Daele

KORTE INHOUD

Intrigerende kennismaking met een legendarische krijgsmacht
Wat maakte het immense Romeinse leger zo efficiënt?
Intrigerende militaire geschiedenis
De auteur is een specialist in het tot leven brengen van de Oudheid
Bernard van Daele
Het Romeinse leger
Hoe werkte het Romeinse leger? Infanteristen, ruiters, koeriers, slingeraars, verkenners, huurlingen…: hoe werden zij gerekruteerd en ingezet? Welke wapenuitrusting droegen zij? Hoe lang duurde hun legerdienst? Hoe verliepen de troepenbewegingen en de bevoorrading? Kon een goede soldaat carrière maken en werd de slechte gestraft? Kortom: waarin lag het succes van het Romeinse leger?
Het begon met een dorp aan de Tiber. Dat dorp, Rome, trommelde een burgermilitie op. Enkel om zichzelf te beschermen. Later, in de Republiek, verscheen de legioensoldaat op het slagveld. Jarenlang ‘dienen’ was voor hem een eer. Zo slaagde Rome erin het Middellandse Zeegebied te veroveren. Onder de keizers ontving de militair een soldij: het permanente beroepsleger was een feit. In de 4 de eeuw streed een half miljoen soldaten in het té uitgestrekte Rijk…
Het Romeinse leger: was het écht zo onoverwinnelijk? Dit intrigerende boek is een levendige kennismaking met een legendarische krijgsmacht. Van het prille begin tot het uiteenvallen van het Romeinse Rijk.
Bernard van Daele studeerde archeologie aan de K.U.Leuven. Hij werkt mee aan onderzoeksprojecten en opgravingen, o.a. in Sagalassos, Turkije. Over het Romeinse leger heeft hij tal van artikels gepubliceerd.
Lees verder...
2003Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2003Uitgever: Davidsfonds Uitgeverij252 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9058262243ISBN-13: 9789058262240
Voeg toe aan wenslijstje