Arthur - Keustemans, Denise

KORTE INHOUD

Arthur, werd geboren in 1929 in het kroostrijke gezin van Tist Meurrens en Wis Collaer op de grens van Kessel-Lo en Linden, ten oosten van de stad Leuven. Rond zijn derde maand kreeg Arthur kinderverlamming dat zijn verdere leven zou bepalen.

Als kind had hij nog geen hulpmiddelen, geen rolstoel, dat was niet evident begin jaren dertig. Desondanks was hij overal aanwezig. Als hij niet gedragen werd, kroop hij. Op zijn tiende kreeg hij een invalidenwagentje met hond. Voor hem het beste van het beste.

Het werd al vlug duidelijk dat Arthur een doorzetter was. Hij is nooit bij de pakken neer blijven zitten. Hij wilde zelfstandig zijn, een vak leren. Ondanks dat hij pas op zijn tiende naar de lagere school toe kon, is hij afgestudeerd met grote onderscheiding in de afdeling maroquinerie, lederbewerking in Charleroi.

Hij heeft zijn leven op een positieve verstandige manier uitgebouwd. Voor elk probleem zocht hij een oplossing. En dat niet alleen voor zichzelf. De bond voor verlamden, De bond voor gehandicapten, de CM ...
Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

Taal: Nederlands