De genezer - Antti Tuomainen

Originele nieuwprijs: € 18.95

KORTE INHOUD

Het is twee dagen voor kerst en de bevolking van Helsinki wordt geteisterd door de gevolgen van een dramatische klimaatverandering. Metrotunnels zijn overstroomd, straten staan blank en de autoriteiten hebben waarschuwingen uitgevaardigd voor besmettelijke ziekten als malaria, tbc, ebola en de pest. De bevolking vlucht naar het uiterste noorden van Finland waar de omstandigheden nog enigszins draaglijk zijn. Er heerst totale anarchie en de macht van de politie wordt ondermijnd door particuliere beveiligingsfirma s.

De dichter Tapani Lehtinen is een van de weinigen die in Helsinki is gebleven. Wanneer zijn vrouw Johanna spoorloos verdwijnt, weet hij zeker dat er iets verschrikkelijks is gebeurd. Haar verdwijning lijkt samen te hangen met haar journalistieke onderzoek naar de Genezer, een nietsontziende milieuactivist met verschillende moorden op zijn geweten.
Omdat verdwijningen in het chaotische Helsinki aan de orde van de dag zijn en de politie niet van plan is om iets te ondernemen, besluit Tapani zelf op on...
2013Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 18.95

Categorie

Details

2013Uitgever: BrunaVertaler: Annemarie Raas205 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9400501188ISBN-13: 9789400501188