Ongehoorde symfonie - André Klukhuhn

een overzicht van de geschiedenis en de filosofie van de klassieke muziek

Originele nieuwprijs: € 27.5

KORTE INHOUD

Een kenner op het gebied van de klassieke muziek _ wie wil dat nou niet zijn? In Ongehoorde symfonie legt André Klukhuhn de filosofie en oorsprong van de klassieke muziek op toegankelijke wijze bloot. Hij geeft op even komische als boeiende wijze een overzicht van de belangrijkste stromingen en tijdperken en de bijbehorende westerse componisten: van rococo en romantiek tot postmodernisme, en van Keppler en Händel tot Wagner en Orff. De betekenis van de 'kosmische harmonie', het raakvlak tussen muziek en wiskunde, loopt als een rode draad door het verhaal heen.
Het is goed mogelijk dat door het lezen van dit eerste Nederlandse overzichtswerk van de klassieke muziek het luisteren ernaar nog boeiender - of troostrijker, verheffender of ontspannener - wordt dan het altijd al was. Ongehoorde symfonie is een zeer vermakelijk en informatief boek, bestemd voor iedereen die van muziek houdt.

André Klukhuhn, scheikundige en filosoof, is een van de bijzonderste wetenschappers van Nederland. In 2003 verscheen zijn grote bo...
2012zie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 27.5

Categorie

Details

2012Uitgever: Prometheus411 paginasISBN-10: 9035137523ISBN-13: 9789035137523