Als het spoor doodloopt - Elina Backman

KORTE INHOUD

Drie jonge mannen maken een documentaire over een charismatische kluizenaar die op Lammassaari woont, het ‘Schapeneiland’, dicht bij het centrum van Helsinki. In korte tijd verdwijnen twee van de drie mannen, en als het lichaam van een van hen wordt gevonden in een nabijgelegen natuurreservaat komt de politie in actie. Rechercheur Jan Leino en zijn team worden op de zaak gezet.

Voormalig journaliste Saana Havas hoort over de verdwijningen op Lammassaari en ze besluit een true-crimepodcast te beginnen om de zaak te bestuderen. In eerste instantie wijst alles op een ongeluk, of misschien zelfmoord, maar dan vinden ze een aanwijzing dat de man is vermoord en komen ze op het spoor van iemand die jaagt op jonge mannen en op zoek is naar een nieuw slachtoffer.

Als het spoor doodloopt is het spectaculaire en los te lezen vervolg op Als de koning sterft . Elina Backman is een van de beste Finse thrillerschrijvers van dit moment.
2023Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2023Uitgever: Bezige BijVertaler: Sophie KuiperReeks: Saana Havas395 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9403120010ISBN-13: 9789403120010