Als een Walvis - Steve Jones

Darwin voor de 21ste eeuw

KORTE INHOUD

In Noord-Amerika zag Hearne de zwarte beer zwemmen met een wijdopen bek om, bijna als een walvis, insecten in het water te vangen. Volgens mijn theorie hadden we mogen verwachten dat uit zulke dieren zo nu en dan een nieuw ras zou zijn voortgekomen, met afwijkende gewoonten, en met een enigszins of geheel andere structuur dan zijn oorspronkelijke soort.' - Charles Darwin, The Origin of Species (1852)
In 1852 verscheen een van de belangrijkste boeken die dit millennium zijn geschreven: The Origin of Species van Charles Darwin. Vóór Darwin bestond het vak biologie in feite uit niet veel meer dan een verzameling ongeordende feiten. Darwin transformeerde haar in een wetenschap, verbonden met zijn theorie van de evolutie.
In Als een walvis herschrijft Steve Jones Darwins klassieker, maar dan ingevuld met alle kennis over de levende natuur en de menselijke soort die we sindsdien hebben verzameld. Hij switcht van aids naar dinosaurussen, hij toont het verband tussen kanker en de genetica van vissen, tussen het sekslev...
2002Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2002Uitgever: Anthos449 paginasTaal: Nederlands