Droomwerk - Aad Van Ouwerkerk

de vier elementen van de droom

KORTE INHOUD

Dromen zijn persoonlijke zelfportretten. Zij geven informatie over hoe je in het leven staat en vertellen het verhaal van een verleden waardoor je bent geyormd. Omdat dromen op een creatieve wijze gebruikt kunnen worden als inspiratiebron voor een zelfgekozen toekomst, zijn zij soms zelfs levensbepalend.
Droomwerk geeft geen historisch overzicht van droomonderzoek en geen paskiare uitieg van . dromen, maar het beschrijft een handzame manier waarop je zelf aan de slag kunt. Je leert hoe je met je eigen dromen kunt omgaan en hoe je daardoor je leven verrijkt. Dit vormteen individueel, innerlijk alchemistisch proces waarbij je langs de vier elementen wordt gevoerd: de beelden van de droom.(aarde), de emotionele beleving (water), de betekenislaag (lucht), en vooral ook het transformerende handelingsperspectief (vuur).
Deze door Jung ge pireerde droomwerkmethode wordt niet alleen theoretisch beschreven, maar vooral ook toegelicht aan de hand van een aantal duidelijke praktische uitwerkingen, waarbij telkens weer andere aspecten aan de orde komen. Bovendien wordt dit boek door vele therapeuten aanbevolen vanwege de heldere adviezen voor een concrete dagelijkse omgang met je dromen, en de meditatieve en creatieve oefeningeh die je zelfstandig of samen met vrienden kunt uitvoeren.
Aad van Ouwerkerk (1950), die grote droomwerkers als Robert Bosnak en Patricia Garfield tot zijn leermeesters en vrienden mag rekenen, doet al meer dan twintigjaar droomwerk, zowel in persoonlijke consulter met individuen als in trainingen met groepen. Hij initieerde als bestuurslid van de International Association for the Study of Dreams (IASD) het eerste internationale congres in Nederland (Rijksuniversiteit Leiden, 1994) en werkte als vice-president intensief mee aan het congres in Kopenhagen (2004). Bovendien was hij jaren bestuurslid van de in 1996 opgerichte Nederlandse Vereniging voor Studie van Dromen (VSD).Vanaf 1990 was hij ook als medewerker verbonden aan het tijdschrift Bres en interviewde uit dien hoofde droomwerkers, sjamanen en kunstenaars (o.a. schrijver/tekenaar Marten Toonder) over hun visie op dromen.
Lees verder...
2006zie alle details...

Details

2006Uitgever: Milinda Uitgevers175 paginasISBN-10: 9060306813ISBN-13: 9789060306819
Voeg toe aan wenslijstje