Hitlers einde - A. Joachimsthaler

de legendes, het bewijs, de waarheid

KORTE INHOUD

Nog altijd is de dood van Adolf Hitler omgeven met mysteries en raadsels. Anton Joachimsthaler dook diep in de archieven om definitief te kunnen bepalen wat er in april 1945 gebeurd is.

In een heldere en toegankelijke stijl slaagt Joachimsthaler erin diverse theorieën te ontkrachten en een beeld te schetsen van de laatste dagen van Hitler. Hij taxeert de verslagen van getuigen, weegt de belangen die Duitsers, Russen en Geallieerden in de nabijheid van de bunker hadden en doet verslag van de geheimzinnigheid die het bewijs meer dan een halve eeuw verborgen heeft gehouden.

Na vijftig jaar discussie over het einde van Hitler geeft Joachimsthaler eindelijk definitieve antwoorden.

De beroemde film Der Untergang, over de laatste dagen van Adolf Hitler, uit 2004, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joachim Fest. Fest was van mening dat historici als Joachimsthaler te veel met technische details bezig waren in plaats van het Duitse publiek met het verleden in het reine te laten komen. Fest gaf echter ruiterlijk toe dat hij zijn feiten grotendeels op de precieze feiten uit Hitlers einde (1999) had gebaseerd.

Lees verder...
2009Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2009Uitgever: VBK Media368 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9059773047ISBN-13: 9789059773042
Voeg toe aan wenslijstje