{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Obstipatie - A.J.P.M. Smout

oorzaken, gevolgen en behandeling van een moeilijke stoelgang

KORTE INHOUD

Oorzaken, gevolgen en behandeling van een moeilijke stoelgang

Mensen met obstipatie hoeven gewoonlijk niet op veel begrip van de samenleving te rekenen. Iedereen heeft immers wel eens wat moeite met de stoelgang en daarbij is het ongepast om erover te praten. Maar een (ernstig) verstoorde stoelgang kan tot zeer serieuze klachten leiden. En onbegrip en schaamte kunnen ervoor zorgen dat patiënten in een sociaal isolement raken, wat het probleem voor hen alleen maar groter maakt.
Obstipatie uit zich op verschillende manieren. We zeggen daarom ook wel dat obstipatie geen ziekte is, maar een verzameling symptomen die in wisselende mate kunnen voorkomen. In de praktijk stelt de arts dan ook samen met de patiënt vast of er sprake is van obstipatie, door te vragen óf door lichamelijk onderzoek. Is de diagnose eenmaal gesteld, dan moet de behandeling 'op maat gesneden worden'. Sommingen zullen meer aan lichaamsbeweging moeten doen of hun voedingspatroon moeten aanpassen. Anderen zullen laxerende middelen moeten gebruiken of een vezelrijk dieet moeten volgen. Bij de meest patiënten blijkt de remedie uiteindelijk goed te helpen tegen de kwaal.In dit boek wordt ingegaan op de oorzaken en de gevolgen van obstipatie, en wordt een overzicht gegeven van de verschillende behandelmogelijkheden, met en zonder medicijnen. De voedingsadviezen en leefregels die worden beschreven zijn gebaseerd op uitvoerig onderzoek.

Details

Originele verkoopprijs: € 17.95Uitgever: Inmerc B.V.200180 paginasReekstitel: Spreekuur thuisISBN-10: 9066112379ISBN-13: 9789066112377

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)