{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Marie Antoinette - Antonia Fraser

De biografie

KORTE INHOUD

MARIE ANTOINETTE
Ze is gekenschetst als een losbandig monster. Ze zou hebben aangezet tot de Franse Revolutie. Maar wie was Marie Antoinette, de ongelukkigste koningin van Frankrijk, t? Antonia Fraser schreef een levendig en uitstekend gedocumenteerd portret van een koningin tegen wil en dank, eenzaam levend aan het extravagante Franse hof.
Fraser beschrijft de levensreis van een veertienjarig meisje dat door haar moeder, koningin Maria Theresia, aan de vijftienjarige Lodewijk XVI wordt uitgehuwelijkt. Ze blijkt onvoldoende toegerust voor het leven op Versailles. Ver weg van Wenen moet ze zonder steun van haar familie vorm aan haar leven zien te geven. Op 16 oktober 1793 maakt de guillotine een einde aan het tragische leven van Marie Antoinette.
Antonia Fraser laat zien dat zij niet de decadente en gevoelloze heerseres was waarvoor sommige biografen haar hebben gehouden. De auteur schroomt niet ook haar tekortkomingen te laten zien, zoals haar slecht ontwikkelde gevoel voor politiek en ruime hand van geld uitgeven. Frasers visie op Marie Antoinette is dieper, veelzijdiger en interessanter dan wat er tot nu toe over haar is geschreven.
Marie Antoinette. De biografie is een hartveroverende biografie van een jonge vrouw op zoek naar vrijheid en identiteit. Het is Antonia Fraser gelukt het leven aan het Franse hof tot leven te wekken en een van de belangwekkendste periodes uit de West-Europese geschiedenis in een ander licht te plaatsen.
'Drama, bedrog, geloof en seks, het is allemaal aanwezig.' - THE GUARDIAN
'Fraser op haar best, helder, gezaghebbend en vol compassie.' - THE SUNDAY TIMES
'Sprankelende nieuwe biografie.' - DAILY MAIL

Details

Originele verkoopprijs: € 29.95Uitgever: Nieuw Amsterdam2006591 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9046801861ISBN-13: 9789046801864

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)