De nazi's - Laurence Rees

een waarschuwing uit het verleden

Originele nieuwprijs: € 22.63

KORTE INHOUD

In De nazi’s geeft Laurence Rees een veelomvattend beeld van de gehele periode van het naziregime: de opkomst en ondergang van het Derde Rijk, de Tweede Wereldoorlog - met speciale aandacht voor de oorlog met de Sovjet-Unie - en de Holocaust. Daarbij baseert hij zich op de talloze gesprekken die hij de afgelopen twintig jaar voerde met voormalige nazi’s en hun slachtoffers.
Hij sprak mensen uit alle lagen van de samenleving en in alle gebieden die door de Duitsers waren bezet. Door de vele verhalen van ooggetuigen geeft 'De nazi’s' meer dan enig ander boek inzicht in de nazipsyche, en laat het op directe en gedetailleerde wijze zien hoe het was om te leven onder Hitlers regime.
Het resultaat is een bijzonder aangrijpend boek, dat net als Rees’ eerdere boek Auschwitz, beklijft door de menselijke invalshoek en doordat het zaken voorstelbaar maakt die het voorstellingsvermogen bijna te boven gaan.
Dit boek biedt de deskundige veel nieuw materiaal, maar vooralvvertelt het de geïnteresseerde leek het gehele verhaal v...
1997Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 22.63

Categorie

Details

1997Uitgever: B+B255 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9053302131ISBN-13: 9789053302132