Waarheid & werkelijkheid - MATHIJS

feitelijke, fictionele en artistieke representaties van de realiteit

KORTE INHOUD

Welke beelden zijn echt, welke zijn ‘fake’?. Welke acties zijn verwerpelijk en welke kunst? Is kunst reeler dan de realiteit? In hoeverre kunnen we media-representaties vertrouwen, en wat betekenen ze? De tegenwoordige verwarring tussen mediatieke fictie en realiteit maakt het antwoord op deze vragen complexer dan ooit. Waarheid & Werkelijkheid wil de relatie tussen de media en de realiteit onderzoeken en deze vragen in een juist perspectief plaatsen.
Aan de hand van academische en professionele bijdragen die zich op de diverse aspecten van mediarepresentatie richten, schetst Waarheid & Werkelijkheid een beeld van de complexe mechanismen die de feitelijke, fictionele en artistieke media ons voorschotelen. De effecten en implicaties van de documentaire, film, theater, literatuur, televisie en beeldcultuur worden uitgelicht, zodat de basis waarvan media gebruik maken om ons leven te doen betekenen in al haar dubbelzinnigheid duidelijk wordt. De verschillende bijdragen wijzen daartoe zowel op concrete voorbeelden als op algemene fundamenten van mediagebruik.
Waarheid & Werkelijkheid is een onmisbaar boek voor studenten, docenten, mediaprofessionals en iedereen die doorheen het web van vertekeningen en vervormingen inzicht probeert te krijgen in wat de media ons brengen.
Lees verder...
2000Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2000Uitgever: Academic & Scientific publishers286 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9054872667ISBN-13: 9789054872665
Voeg toe aan wenslijstje