{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Laatste dictatuur - Deville

KORTE INHOUD

Eind mei 1992 stapte Leonardo Boff uit de orde van de minderbroeders. Hij verklaarde dat het kerkelijk leergezag 'wreed en ongenadig' is. 'Het vergeeft niets. voor alles moet je betalen.' Voor de bekende Braziliaanse bevrijdingstheoloog verlieten vele theologen, tienduizenden priesters en miljoenen gelovigen reeds de Kerk uit onvrede met de verstarring van de Vaticaanse houding.

Rik Devillé, zelf priester, ziet zijn parochie een stille dood sterven en probeert in 'de laatste dictatuur' de oorzaken van die slepende ziekte te ontdekken. Op een ongezouten, vaak harde wijze, maakt hij komaf met het kerkelijk instituur in sé. 'Ook al reist de huidige paus de hele wereld rond en trekt hij massa's "kijkers", nergens slaat zijn boodschap aan. Kerken voeden op tot ongeloof. De mechanismen die daarvoor verantwoordelijk zijn liggen in het wezen zelf van dit roomse instituut.

De auteur ontleedt systematisch de nefaste invloed van dit roomse instituut op de motivatie van priesters en gelovigen. Hij toont aan hoe dit vooral ingrijpende gevolgen heeft op het domein van de sacramenten (doopsel, vormsel, huwelijk, biecht, begrafenis) en van de concrete plaatselijke parochiewerking. Tezelfdertijd reikt Rik Devillé ook nieuwe perspectieven en verfrissende ideeën aan in verband met, onder andere, het celibaat, de vrouw en de staatsambtenaar in de Kerk, de optie voor en van de armen, het kerkelijk recht, de financiën van een parochie, de macht van het sacrale en de opnieuw ingestelde censuur.

Rik Devillé (Halle 1944) is meer dan twintig jaar werkzaam in de parochie. Uit zijn ervaring, uit lectuur en uit wat hij hoorde van de mensen rondom zich kristalliseerde hij dit boek.

Details

Uitgever: Kritak1992224 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9063034210ISBN-13: 9789063034214

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
RosieTervurenParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 2 / 21 tot 5 dagen
- Vraag meer info aan verkoperBoek

€ 4

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)