Het vrouweneiland - Inger Frimansson, Erica Weeda

KORTE INHOUD

Het vrouweneiland is een ijzingwekkende psychologische thriller over de verschrikkelijke consequenties die zich voor doen als in iemands leven alle remmingen wegvallen.

Tobias Elmkvist is schrijver. Hij heeft een aantal goed gerecenseerde maar slecht verkopende dichtbundels gepubliceerd. Hij woont vlak bij Stockholm, maar aan het begin van het verhaal bevindt hij zich op de afgelegen boerderij van zijn vader Carl. Daar is Tobias naartoe gegaan om zijn vader en diens jongere vrouw Sabina te helpen met het werk op de boerderij.

Tobias en Sabine krijgen een verhouding, die niet verborgen blijft voor Hardy, een onaangename, half criminele dorpsbewoner. Als Hardy probeert Tobias af te persen, wordt hij door Tobias neergestoken. Later treft Sabina Tobias aan bij het lijk. Koelbloedig en daadkrachtig zorgt ze ervoor dat de plaats van het misdrijf wordt schoongemaakt en dat het lijk verdwijnt. Om hun geheim te bewaren moet er echter nog een moord gepleegd worden, en zelfs dan zijn ze nog niet veilig…
2009Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2009318 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9041416021ISBN-13: 9789041416025