Votiefschilderijen en mirakelboek van Kapelletje Schreiboom te Gent - Lic. Marcel Daem

KORTE INHOUD

Bij het verschijnen van een boek trekken twee punten traditioneel de aandacht : de auteur en de aard van het onderwerp. gebeurlijk treedt een derde element mede op de voorgrond , de uitgave komt op de markt naar aanleiding van een heuglijk of feestelijk kader.
Een uitzonderlijke kans en samenloop van omstandigheden strengelen zich in 1975 samen om deze publikatie luister bij te brengen : de koninklijke Bond der Oostvlaamse Volkskundigen, in naam provinciaal, maar door werking interprovinciaal, viert zijn vijftigjarig bestaan , de stad Gent waar de Bond ontstond en waar hij een wijd en zijd befaamd Museum voor Volkskunde beheert, glanst glorierijk in het licht van " Duizend Jaar Kunst en Kultuur" ; 1975 straalt als Europees Jaar van het Bouwkundig Erfgoed.
Deze studie kunt u zien als een triptiek. De zijpanelen belichten het mirakelboek van Onze-Lieve-Vrouw van Schreiboom en de verklaring van de Schreiboom en Schreiboomkapel. Zij omsluiten rechtstreeks het ontzagwekkend middenpaneel : zeventig votieve kinder...
1975Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje

Categorie

Details

1975Uitgever: Koninklijke Bond der Oostvlaamse Volkskundigen vzw.140 paginasTaal: Nederlands