{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Journalisten - Steve Paulussen; Karin Raeymaeckers (Red.)

Profiel van een beroepsgroep

KORTE INHOUD

Alles wat u nog niet wist over journalisten: arbeidsvoorwaarden, diplomering, werkdruk... Aandacht voor de positie van de freelancejournalist Hoe is het vandaag met de journalistenopleidingen gesteld? Wat is de relatie tussen gender en journalistiek? Op basis van grootschalig onderzoek met bevragingen vanaf 1983 tot vandaag Aangevuld met gesprokkelde reacties van journalisten in het veld.
Wie zijn de beroepsjournalisten in Vlaanderen? Aan de hand van data uit wetenschappelijk onderzoek, die al sinds begin jaren tachtig werden verzameld bij journalisten in Vlaanderen, beschrijven de auteurs een gedetailleerd beeld dat niet enkel een momentopname is van de situatie vandaag , maar waarbij de gegevens ook tegen het verleden kunnen afgezet worden of geanalyseerd in vergelijkend internationaal perspectief. De klemtoon ligt op de sterke veranderingen die het beroep doormaakt, veranderingen die gedreven worden door verregaande en snelle technologische en economische ontwikkelingen. Er is ook aandacht voor elementen van het nieuwsproductieproces. Zo gaat Journalisten onder meer in op het brongebruik van journalisten en aspecten die terug te voeren zijn op de professionele deontologie. Centraal in dit boek staan de gegevens van de meest recente enquête uit 2008 zoals die door het Center for Journalism Studies in samenwerking met de vereniging van Vlaamse beroepsjournalisten (vvj) werden verzameld. Interessant is ook dat deze cijfers en ook de analyses die er op uitgevoerd worden becommentarieerd worden door journalisten zelf. Elk hoofdstuk omvat naast het cijfer en analysemateriaal tevens een selectie van quotes die een unieke kijk geven op het leven op de journalistieke redacties in Vlaanderen anno 2009.

Details

Originele verkoopprijs: € 19.95Uitgever: Lannoo Uitgeverij2010128 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9020989480ISBN-13: 9789020989489

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)