{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

 • Betaal online of cash
 • Zekerheid en retourbeleid
 • Van antiquariaat tot modern
 • Geen zogenaamde servicekost
 • Geen verborgen verzendkosten
 • Klantenservice (mail en telefoon)
 • Verzending of afhaling bij verkoper
 • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
 • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Zilveren hemelsleutels - N. Claessens-Peré

twee eeuwen Belgische boekbandjes

  KORTE INHOUD

  Nog geen korte inhoud beschikbaar.

  Details

  Uitgever: PROVINCIEBESTUUR ANTWERPEN DEPARTEMENT CULTUUR2009280 paginasReekstitel: Sterckshof studiesISBN-10: 9066251085ISBN-13: 9789066251083

  Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

  Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
  ERIK TONEN BOOKSAntwerpenProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
  Vraag meer info aan verkoperSoftcover

  privéverzameling zilveren en gouden rammelaars die uniek is door haar diversiteit. De rinkelbellen worden gepresenteerd samen met innemende miniaturen en kinderportretten waarop de piepjonge eigenaars met hun rammelaar in de hand afgebeeld zijn. softcover 176 pagina's, 566 afbeeldingen, bevat geïllustreerde inleidende teksten met notenapparaat en samenvattingen in het Frans, Duits en Engels, indexen en bibliografie, (Sterckshof Studies ; 39), ISBN 9789066251137. - Klatergoud en zilveren bellen,

  € 29.95
  ERIK TONEN BOOKSAntwerpenProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
  Vraag meer info aan verkoperHardcover - Eerste druk

  De tentoonstelling Zondags Zilver toont alle aspecten van het versierde kerkboek: het vakmanschap van de zilversmeden en de boekbinders, de bijbelse en symbolische voorstellingen op de boeksloten en het gebruik in het dagelijkse leven. Ze geeft een indrukwekkend overzicht van gedrukte en rijkversierde kerkboeken in België en Nederland van 1650 tot 1900. Het prachtige zilverwerk op de boeken getuigt van een verbluffend vakmanschap. De zilveren en gouden sloten en het beslag, de bewerkte boekband en de subtiel aangebrachte versiering in het goud op snee zijn stuk voor stuk een streling voor het oog. De bijna 200 tentoongestelde boeken uit de particuliere Collectie Van Noordwijk worden aangevuld met een rijke keuze aan gebedenboekjes met zilverbeslag, bewaard in Belgische verzamelingen, die de productie uit eigen land illustreren. Kerkboeken zijn gedrukte bijbels, gebedenboeken of liedbundels die gelovigen gebruikten voor hun persoonlijke devotie en meenamen naar de kerk. De boeken hebben een handig formaat en zijn persoonlijke juweeltjes; het familiewapen of de initialen van de bezitter zijn meer dan eens verwerkt in het zilveren beslag. Ouders hielden er nauwgezet de geboorte-, doop- en soms sterfdata van hun kinderen in bij of schreven een persoonlijke opdracht als het boekje werd doorgegeven aan een jonger familielid. Het Belgische luik van de tentoonstelling toont hoe verschillend de productie tussen noord en zuid wel was. De bestseller van de rooms-katholieke godsdienst, L'ange conducteur, vertaald als Den Engel bestierder, wordt veruit het meest aangetroffen onder de persoonlijke gebedenboekjes. De eerste uitgave werd in 1681 gedrukt in Luik en werd samengesteld door de jezuïet Jacques Coret. Dit gebedenboekje werd tot in de 20ste eeuw gepubliceerd en kende honderden uitgaven, voornamelijk in Frankrijk en België. Nieuw! deel twee van ZONDAGS ZILVER. Gebonden, mooi geïllustreerde kartonomslag, gedecoreerde schutbladen, frontispice, 125 x 185mm., 280pp., zeer uitgebreide illustratie in kleur en z/w. ISBN 9789066251083. ISBN 9789066251083. - ZILVEREN HEMELSLEUTELS. TWEE EEUWEN BELGISCHE BOEKBANDJES, ZONDAGS ZILVER

  € 49.9

  REVIEWS VAN DIT BOEK

  ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
  BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
  KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
  BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
  BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
  Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
  KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
  GEWONE GELEZEN STAAT
  BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
  KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
  MATIGE STAAT
  BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
  KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
  BESCHADIGDE STAAT
  BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
  KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

  Al een account?

  Nog geen account?

  Nog geen account?

  Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

  Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

  Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

  Zoek tussen het grote aanbod.

  Boeken kopen

  Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

  Wenslijstje maken

  Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

  Boeken verkopen

  Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

  Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

  Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

  Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)