Muzikale rozen - Anton van Wilderode

Huldeboek

KORTE INHOUD

Aan Anton van Wilderode ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag aangeboden door Bea Rombaut, de v.z.w. de Rozentuin (Gent) en de Internationale Vriendenkring Anton Van Wilderode (Schoten).
Anton van Wilderode is een van Vlaanderens allergrootste dichters. Het woord van van Wilderode is grensoverschrijdend en ontgrenzend. Tal van van Wilderodes meest indringende gedichten, tevens getoonzet door Vlaanderens belangrijkste componisten, worden, begeleid door notenbalken en verlucht door rozenvisioenen, uitgegeven met het oog op een artistieke totaal-ervaring.
Dit buitengewoon oorspronkelijke boek is in eerste instantie een hulde aan Anton van Wilderode en een uiting van dankbaarheid aan de dichter die de menselijke fascinatie voor het zijnswonder, ons onvermogen het te begrijpen en ons heimwee naar de dingen die voorbij gaan omdat ze vergankelijk zijn, heeft weten te verwoorden.
Het is geen toeval dat het werk van grote dichters door bevlogen componisten op muziek worden gezet, zodat ze door zangers en instrumentale musici met hart en ziel kunnen worden vertolkt. De poëzie en de muziek vertonen een aspect van complementariteit, met name hun muzikaliteit, het ritme, de toon, de welluidendheid, de melodie.
34 componisten bij 65 gedichten van Anton van Wilderode maken van dit boek een bijzondere gebeurtenis, een zangboek voor koren en een inspiratiebron voor concerten en poëzieavonden.
Het boek bevat ook een overzicht van niet opgenomen composities en is verlucht met prachtige gravures van rozen.
Lees verder...
1998Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1998Uitgever: Mens en kultuur286 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9072931769ISBN-13: 9789072931764
Voeg toe aan wenslijstje