{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

 • Betaal online of cash
 • Zekerheid en retourbeleid
 • Van antiquariaat tot modern
 • Geen zogenaamde servicekost
 • Geen verborgen verzendkosten
 • Klantenservice (mail en telefoon)
 • Verzending of afhaling bij verkoper
 • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
 • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Brussel Architectuur, Van 1950 tot nu. - Maurice Culot,

  KORTE INHOUD

  Nog geen korte inhoud beschikbaar.

  Details

  Uitgever: BR., A.A.M., 10122012320 paginasISBN-10: 2871432589ISBN-13: 9782871432586

  Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

  Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
  BibliomaniaBRUXELLESProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 21 / 211 tot 3 dagen
  - Vraag meer info aan verkoperSoftcover

  316 pages.

  € 24.6
  ERIK TONEN BOOKSAntwerpenProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
  Vraag meer info aan verkoperSoftcover

  Dit boek, gerealiseerd onder leiding van Maurice Culot, plaatst zo?n zestig jaar architectuur in Brussel in relatie met de ontwikkeling van de maatschappij. De selectie van meer dan 400 gebouwen overspant een periode gaande van de strenge monumentale realisaties van de naoorlogse periode tot degene die vrij zijn van elk dogmatisme van de meest recente generatie architecten. Via tekst en beeld volgt de lezer de evolutie van een hoofdstad die geconfronteerd wordt met een gewelddadig fenomeen van vernieling in vredestijd (de Brusselering) en vervolgens, onder druk van het maatschappelijk middenveld heraanknoopt bij de inventieve traditie ten tijde van de Art Nouveau. Als hoofdstad van Europa aarzelt Brussel vandaag niet om gerenommeerde ontwerpers uit te nodigen om emblematische aspecten te hertekenen, zoals Jean Nouvel voor het Zuidstation, de zuidelijke toegangspoort van de stad, Alain Sarfati voor de omgeving van het Centraalstation, Christian de Portza parc voor de Europese wijk en het Nederlandse agentschap KCAP voor het Heizelplateau. Als eerste boek in zijn soort gewijd aan de hedendaagse architectuur van Brussel, bevat het bijlagen die verwijzen naar plekken die karakteristiek zijn voor de sfeer van de stad: de boekhandels, de cafés, de theaterzalen, de boulevards, de metrostations? Het rijk geïllustreerde boek in vierkleurendruk, is verdeeld in decennia en presenteert naast foto?s ook voorbereidende ontwerpen en schetsen. softcover, Formaat :13,5 x 21 cm, 320 pp. +/- 400 afbeeldingen, Taal : Nederlands. ook beschikbaar in het Frans en Engels. ISBN 9782871432586. - Brussel Architectuur, Van 1950 tot nu.

  € 25

  REVIEWS VAN DIT BOEK

  ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
  BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
  KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
  BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
  BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
  Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
  KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
  GEWONE GELEZEN STAAT
  BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
  KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
  MATIGE STAAT
  BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
  KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
  BESCHADIGDE STAAT
  BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
  KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

  Al een account?

  Nog geen account?

  Nog geen account?

  Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

  Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

  Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

  Zoek tussen het grote aanbod.

  Boeken kopen

  Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

  Wenslijstje maken

  Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

  Boeken verkopen

  Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

  Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

  Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

  Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)