Levend erfgoed - Ruraal en stedelijk Marokko - Els de Palmenaer, Min Dewachter

(NL)

KORTE INHOUD

Marokko, een land met een uitzonderlijk rijke en gevarieerde cultuur.
Virtuoos houtsnijwerk, verfijnd keramiek, harmonieus textiel en zinnenstrelende juwelen bogen op een eeuwenoude traditie van beproefde technieken en op een duizendjarig repertorium van vormen en versieringen.
Bovendien hebben culturele uitwisselingen, doorheen tijd en ruimte, het land de veelzijdigheid gegeven, die het zo aantrekkelijk maakt. De Marokkaanse samenleving is geworteld in de Berber (Amazigh) en de Arabische cultuur, in de moslim- en joodse geloofsovertuigingen en in de Andalusische en de Afrikaanse wereld.
Deze veelzijdigheid wordt weerspiegeld in dit boek, ge�llustreerd met foto's van meer dan 300 voorwerpen, die het diepst verankerd zijn in de rurale Berbercultuur en in de Arabo-Andalusische stedelijke cultuur.

Deze catalogus verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in het Etnografisch Museum in Antwerpen van 15 december 2005 tot augustus 2006.
Reizende tentoonstelling: Spanje: 2006 - Marseille: 2007 - Rotterdam, Wereldmuseum: 2008 - Itali�: 2009 - Berlijn: 2010.
Lees verder...
2006zie alle details...