Wat u moet weten over het Vlaams Belang - M. Spruyt

het beste van Blokwatch

KORTE INHOUD

‘Veel succes!’ schrijft Filip Dewinter aan de organisatoren van de herdenking van Staf De Clercq, de leider van de collaboratie met nazi-Duitsland. Een maand later staan die mensen enthousiast te applaudisseren bij de geboorte van het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang is een respectabele partij die zich heeft ontdaan van extremistische elementen. Dat beweert het toch zelf.
De gespecialiseerde nieuwssite www.blokwatch.be kijkt voorbij de maatpakken naar wat er in en om dat Vlaams Belang leeft. Dat resulteert in een verbijsterend beeld van de entourage van Vlaanderens grootste partij.
Marc Spruyt bewerkte de beste teksten van Blokwatch over het Vlaams Blokproces, de naamsverandering, het racisme van de partij, het heimwee naar een fout verleden, het geweld, de idee over vrijheid, cultuur en media, het economische congres, het cordon sanitaire en de toekomst van Antwerpen.
‘De boeken van Marc Spruyt zijn niet alleen van groot historisch en wetenschappelijk belang, ze zijn ook munitie van zwaar kaliber in de idee trijd tegen het Vlaams Blok.’ -Karl van den Broeck over Wat het Vlaams Blok verzwijgt (2000)
Marc Spruyt (1969) is politicoloog. Hij publiceerde eerder Grove borstels (1995) en Wat het Vlaams Blok verzwijgt (2000) die beiden de boeken-Toptien haalden en schreef artikels voor De Morgen, Deng, Humo en Knack. Hij is oprichter van www.blokwatch.be.
VEDEZE, grafisch kunstenaar Jacques van der Zee, maakte een reeks originele fotomontages met een knipoog naar John Heartfield en Klaus Staeck.
Lees verder...
2006Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2006Uitgever: Epo263 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9064454213ISBN-13: 9789064454219
Voeg toe aan wenslijstje