De stinkende scharrelpapegaai en andere bizarre beesten - Lucas Wenniger

en andere bizarre beesten

KORTE INHOUD

Lucas Wenniger zal in week 43 te zien zijn bij De wereld draait door en bij VPRO Vroege Vogels.
Bekijk hier het de youtube-kanaal van De Stinkende Scharrepapegaai http://www.youtube.com/user/scharrelpapegaai

Je moet er even op wachten, maar dan geeft de evolutie je ook waar voor je geld. In krap vier miljard jaar heeft de natuur van alles geprobeerd, waardoor de wereld nu bevolkt wordt door oogloze vissen, oersterke beerdiertjes, roze dolfijnen en gepantserde schubdieren.
Met al die bizarre beesten lijkt de natuur een kleurrijk laboratorium voor het leven waarin alles mogelijk is, maar niets is minder waar. De soorten die er nu rondlopen zijn slechts de geslaagde experimenten: natuurlijke selectie rekent snoeihard af met onaangepast gedrag.
De stinkende scharrelpapegaai verkent een paar van de vreemdste levensvormen van de planeet en onderzoekt hoe deze soorten door de mazen van de evolutionaire selectie lijken te zijn heen geglipt. Het is een tocht langs oude en nieuwe biologische successtory s, en vertelt zowel het verhaal van soorten die handig gebruikmaken van de nieuwe wereldorde als de geschiedenis van beesten die met open ogen de doodlopende steegjes van de evolutie binnenlopen.

De liefde voor de levende natuur zit bij Lucas Wenniger (1981) in zijn genen, en dat enthousiasme wil hij met anderen delen. Naast zijn werk als arts-onderzoeker schrijft hij over een breed spectrum aan biologische en medische onderwerpen, van fundamentele biologie tot direct toepasbare klinische studies. Stukken en columns verschenen in onder meer Bionieuws, het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, De Groene Amsterdammer en op 925.nl en Sciencepalooza.nl.
Lees verder...
2011Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2011Uitgever: Uitgeverij PrometheusIllustrator: Roosmarijn Schoonewelle274 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9035136632ISBN-13: 9789035136632
Voeg toe aan wenslijstje