De verspieder - L. Silbert

Originele nieuwprijs: € 19.9

KORTE INHOUD

De verspieder is een meesterlijk gecomponeerde roman, scherpzinnig en elegant geschreven, in de traditie van Iain Pears en Umerto Eco. Leslie Silbert voert de lezer van de zestiende-eeuwse Engeland naar het hedendaagse Manhattan, Londen en Italië.

Tijdens haar eerste opdracht krijgt Kate een vergeeld manuscript in handen, geschreven in een onbekende taal. De man die het probeerde te stelen, heeft dat met zijn dood moeten bekopen. Kate vermoedt dat dit document toebehoorde aan degene die in de zestiende eeuw de eerste Engelse geheime dienst oprichtte. Spionnen, ofwel verspieders, hadden als taak het staatshoofd te beschermen. Zo ook de jonge dichter en toneelschrijver Christopher Marlowe - tijdgenoot én rivaal van Shakespeare - die een geheimzinnige dood stierf. Hoewel eeuwenoud kunnen de geheimen in het document de huidige koninklijke familie én de Engelse regering alsnog in diskrediet brengen. Terwijl Kate oude mysteries ontrafelt, ontgaan haar de gevaren die in haar eigen wereld op de loer liggen.

2004Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 19.9

Categorie

Details

2004Uitgever: Bezige BijVertaler: H. Kuipers; N. Kuipers-Klaver412 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9023412583ISBN-13: 9789023412588