{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Tussen Oost en West - L. Irigaray

van signulariteit naar gemeenschap

KORTE INHOUD

Nog geen korte inhoud beschikbaar.

Details

Uitgever: AnkhHermes2009191 paginasISBN-10: 9025956262ISBN-13: 9789025956264

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
SomeThingz. Books etcetera.ZichemProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 49 / 490 tot 3 dagen
Vraag meer info aan verkoperHardcover

Gebonden, linnen met stofomslag, 191pp., 12.5x21cm., in zeer goede staat (als nieuw). ISBN 9789025956264. Kampen Ten Have 2009 Ideeën en voorstellen voor een nieuwe samenleving worden vaak als utopisch terzijde geschoven, maar bevinden we ons niet op een dwaalweg? En kunnen wij met onze westerse patriarchale tradities iets leren van de oorspronkelijke vrouwelijke tradities van de Aziatische wereld? Dan ontdekken we een manier om anders om te gaan met elkaar, in de liefde, seksualiteit, het gezin en de samenleving. Luce Irigaray laat zien dat in de huidige patriarchale cultuur het vrouwelijke verdrongen is. Zij analyseert het mannelijke monopolie op spiritualiteit en bepleit een positieve formulering van de vrouwelijke identiteit.Luce Irigaray is een vooraanstaand Franse psychoanalytica en filosofe. In debat met feministen stelt ze zich op het standpunt dat niet de gelijkheid van man en vrouw moet worden nagestreefd, maar de erkenning van het verschil van de ander. Irigaray laat zien dat in de huidige patriarchale cultuur het vrouwelijke verdrongen is. Zij analyseert het mannelijke monopolie op spiritualiteit en bepleit een positieve formulering van de vrouwelijke identiteit. Dominante stromingen binnen de Westerse cultuur hebben volgens Irigaray geleid tot een verwaarlozing van de spiritualiteit van het lichaam, van het zintuiglijke en van de natuur en van onze relaties met de ons omringende wereld. Zij vindt in de oorspronkelijke matriarchale Indiase traditie de onlosmakelijke verbinding tussen de lichamelijke en zintuiglijke ervaring van het geestelijke of spirituele. [Tussen oost en west. Van singulariteit naar gemeenschap.]

€ 19.5

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)