De duidelijke directeur - Karina Verhoeven

gouden communicatietips voor elke school

Nieuwprijs: € 27

KORTE INHOUD

Leerlingen, ouders, leerkrachten, het schoolbestuur, de participatieraad, de collega-directeurs in de scholengemeenschap, de inspectie... Als directeur ben je het aanspreekpunt en de informatiebron voor veel partijen, ook als er moeilijke knopen moeten doorgehakt worden. Iedereen altijd z'n zin geven is onmogelijk, maar je kunt wel controleren hoe je beslissingen doorpraat en erover communiceert. Een directeur die erin slaagt een boodschap open en duidelijk te brengen, oogst niet steeds instemming, maar wel begrip en respect.

Hoe je dat soort rechtvaardig schoolhoofd wordt, vertelt Karina Verhoeven in De duidelijke directeur. Aan de hand van casussen, stappenplannen, checklists en voorbeelden uit het secundair en basisonderwijs, toont de auteur hoe je op een constructieve manier omgaat met uiteenlopende situaties. Of het nu gaat om het wegsturen van een leerling, het evalueren van een leerkracht of het verantwoorden van een budgettering, altijd is er een manier om positief uit het gesprek te komen.

In dit boek ...
2016Taal: Nederlandszie alle details...
Nieuwprijs: € 27

Categorie

Details

2016Uitgever: Acco UitgeverijIllustrator: Glenn Elet142 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9462927367ISBN-13: 9789462927360
Voeg toe aan wenslijstje