{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Het Kanaal - K. Jansma

de aorta van het Noorden

KORTE INHOUD

Eemskanaal, Van Starkenborghkanaal, Prinses Margrietkanaal: drie namen voor één druk vaarwater van 118 kilometer. Tussen Eemsmond en IJsselmeer, van Delfzijl tot Lemmer, verbindt het tweeënvijftig dorpen en steden in tien gemeenten.
Dankzij een complex systeem van waterstaat houden 200.000 noorderlingen rond dit kanaal ook bij hevige regen droge voeten.
Het Kanaal, dat langs en dwars door vijf meren loopt, is natuur en het vormt een markant onderdeel van ons polderlandschap. Overal getuigen kunstwerken van het vakmanschap van Nederlandse weg- en waterbouwers.
Maar het Kanaal is gegraven voor de scheepvaart. Momenteel wordt het diep en breed genoeg gemaakt voor binnenvaart op Europees niveau ( V b). Redenen genoeg voor een uitgebreide reportage, in boekvorm.
Het Kanaal, de oevers en de omgeving zijn prachtig in beeld gebracht door de fotograaf Marten Sandburg. Klaas Jansma schreef een heldere, informatieve tekst ter begeleiding. Zo ontstond een vorstelijk boekwerk in royaal formaat, dat recht doet aan deze bijzondere waterweg en al het leven eromheen.
Bijzonder zijn vooral de luchtfotos, die een indringend beeld geven van de wijze waarop Het Kanaal als een golvende groef door het lage land is getrokken. Tal van verrassende detailopnamen completeren het geheel.
Dit is het Noorden in optima forma; Fryslân en Groningen verbonden door hoogwaardige infrastructuur van de 21ste eeuw.
De oplage is gelimiteerd, dus bestel voortijdig!

Details

Uitgever: Uitgeverij PENN.nl2008224 paginasISBN-10: 9077948171ISBN-13: 9789077948170

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
nautiek.nlHeilooProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 27 / 271 tot 2 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

2007 Penn Leeuwarden, hardcover 224 blz.. Fotoboek van de vaarweg Lemmer Delfzijl. ISBN 9789077948170 in zeer goede staat.

€ 24.5

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)