De perfecte ramp - het einde der tijden en hoe dat te voorkomen - John L. Casti

het einde van de wereld en hoe dat te voorkomen

KORTE INHOUD

Het einde is nabij! Niet omdat het 2012 is, maar omdat de moderne wereld zo ingewikkeld in elkaar zit dat één 'extreme gebeurtenis', een X-Event zoals John Casti dat noemt, een domino-effect teweeg kan brengen.
Met humor maar zonder mededogen laat Casti zien hoe de wereld zoals we die kennen ineen kan storten, het kan beginnen met een pandemie, een watertekort, een opstand van computers: het klinkt als sciencefiction maar het is waarschijnlijker dan je denkt. We hebben de wereld zo ingewikkeld gemaakt dat we er niets meer van begrijpen. En daar ligt de sleutel voor de toekomst: wanneer we begrijpen dat een overstroming alles te maken heeft met de pinautomaat om de hoek.

John Casti is wiskundige, en onderzoeker bij het International Institute for System Analysis. Hij woont en werkt in Oostenrijk en Santa Fe, New Mexico, en schreef onder andere over kunstmatige intelligentie. Zijn werk is in Amerika regelmatig bekroond.

'Ik ben een groot bewonderaar van John Casti, een echte wetenschappelijke intellectueel,' - Nassim Nicholas Taleb, auteur van De zwarte zwaan
Lees verder...
2012zie alle details...

Details

2012Uitgever: Atlas-Contact350 paginasISBN-10: 902543942XISBN-13: 9789025439422
Voeg toe aan wenslijstje