{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

 • Betaal online of cash
 • Zekerheid en retourbeleid
 • Van antiquariaat tot modern
 • Geen zogenaamde servicekost
 • Geen verborgen verzendkosten
 • Klantenservice (mail en telefoon)
 • Verzending of afhaling bij verkoper
 • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
 • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Antverpia en Sint-Mariaburg - A. Havermans

wie zaait zal maaien

  KORTE INHOUD

  Nog geen korte inhoud beschikbaar.

  Details

  Uitgever: Openbaar Kunstbezit Vlaanderen200796 paginasReekstitel: ErfgoedgidsenISBN-10: 9076099723ISBN-13: 9789076099729

  Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

  Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
  ERIK TONEN BOOKSAntwerpenProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
  Vraag meer info aan verkoperSoftcover

  Het verhaal van deze aparte wijk, gelegen op de grens van Ekeren en Brasschaat. De zesde erfgoedgids vertelt het ontstaan en de groei van de Antwerpse wijk Sint-Mariaburg. Sint-Mariaburg bekleedt een merkwaardige plaats in onze provincie. Hoewel het nooit het statuut van een onafhankelijke gemeente kreeg - een deel van Sint-Mariaburg ligt op het grondgebied van het district Ekeren, een ander deel op het grondgebied Brasschaat - vormt de wijk een bijna autonome woon- en leefgemeenschap. Ze heeft een eigen kerk, een begraafplaats en een “machtscentrum”. Het machtscentrum was echter niet het traditionele gemeentehuis, maar het voormalige kantoorgebouw van de verzekeringsmaatschappij Antverpia. Van daaruit gaf de stichter Antoon Van den Weyngaert als een verlicht heerser zijn Sint-Mariaburg vorm. Het boek gaat dieper in op de snelle en lucratieve groei van de verzekeringsmaatschappij. Die bouwde kerken, villa’s, huizen en legde wegen aan. Een zwembad, een velodroom, café’s, melkerijen en ontspanningslokalen moesten de mensen naar dit Antwerpse paradijs in het groen lokken. De Auteur schetst op een boeiende wijze het leven zoals het was in Sint-Mariaburg: de talloze verenigingen, het vervoer per stoomtrein of postkoets, het indrukwekkende zwembad en de velodroom. Het was een autonome leefgemeenschap die gesmeed werd rond de vlag van Sint-Mariaburg, met een eigen lied, een mars en de “Gazet van Sint-Mariaburg”.Ook de verschillende villa’s van architecten zoals Floris Verbraeken, John Voet, Louis De Decker, Dom Constantinus en Renaat Braem komen aan bod, met zowel aandacht voor de architectuur als de inrichting. De belangrijkste monumenten van Sint-Mariaburg krijgen ruimschoots aandacht in deze gedetailleerde publicatie: de kerken, het kantoorgebouw Antverpia en de talloze kastelen zoals dat van “Zotte Rik”.Het boek is rijk geïllustreerd met unieke archiefdocumenten, oude postkaarten en nog nooit getoonde foto’s. Softcover , 96 pagina?s en ongeveer 100 afbeeldingen. ISBN 9789076099729. - Wie zaait zal maaien, Antverpia en Sint-Mariaburg. Het verhaal van deze aparte wijk, gelegen op de grens van Ekeren en Brassc

  € 14.5
  ERIK TONEN BOOKSAntwerpenProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
  Vraag meer info aan verkoperSoftcover

  Het boeiende verhaal van de vloer- en wandtegels in de provincie Antwerpen.Wist u dat de Delftse tegels en de Portugese en Spaanse azulejo's Antwerpse roots hebben? Na de val van Antwerpen zwermden talloze ambachtslui noodgedwongen uit over heel West-Europa. Ze namen hun kennis van de belangrijke Antwerpse majolicaproductie uit de renaissance mee en legden in Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal mee de basis voor een bloeiende tegelindustrie. Ook in de 19de en de 20ste eeuw vond je Antwerpse tegels over heel de wereld. Georges Gilliot legde in 1897 in Hemiksem de basis voor een bijzonder succesvolle vloer- en wandtegelfabriek. Dit bedrijf groeide al snel uit tot de belangrijkste Vlaamse fabriek, die bovendien ook enorme hoeveelheden exporteerde, zelfs naar de meest exotische landen. Ook elders in de provincie werden kleine tegelfabriekjes gebouwd. Dit erfgoed is vandaag nog tastbaar aanwezig in en op gebouwen, maar ook in verschillende collecties zoals het Roelantsmuseum in Hemiksem. Dit Boek brengt het verhaal van deze prachtige renaissancetegels en de realisaties uit de art-nouveauarchitectuur en later ook in de art-decoperiode. ISBN 9789076099729. softcover 128pp. 17x23.5cm128 . Het boek is rijk geïllustreerd met unieke en nog nooit getoonde archiefdocumenten en foto’s.120 afbeeldingen. ISBN 9789076099743. - Schoonheid uit klei en cement. Vloer en wandtegels in de provincie Antwerpen

  € 15

  REVIEWS VAN DIT BOEK

  ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
  BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
  KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
  BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
  BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
  Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
  KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
  GEWONE GELEZEN STAAT
  BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
  KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
  MATIGE STAAT
  BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
  KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
  BESCHADIGDE STAAT
  BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
  KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

  Al een account?

  Nog geen account?

  Nog geen account?

  Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

  Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

  Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

  Zoek tussen het grote aanbod.

  Boeken kopen

  Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

  Wenslijstje maken

  Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

  Boeken verkopen

  Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

  Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

  Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

  Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)