{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Op vleugels van verlegen schaamte - E. Oeyen

Poezie

KORTE INHOUD

‘Een onhoorbaar avondlied
sterft bij het ontwaken van de nacht’

‘Op vleugels van verlegen schaamte’ is een intimistische dichtbundel van Edith Oeyen. Verzen die heel gevoelig liggen door de vele poëtische expressies die de dichteres erin verwerkt. Poëzie die spreekt van de stilte in haar gemoed, de dichteres eenzaam levend door reële afwezigheid.
Hierdoor ervaart Edith Oeyen de zich manifesterende machteloosheid tegenover wat gebeurt. Zij stelt zich vragen over haar onvermogen, voelt zich ingekapseld als een weeskind.
Wanneer zij alleen is ‘prevelt zij woorden voor twee’ maar kan niet anders dan dankbaarheid betonen en erkentelijk zijn om het verleden.
Zij legt ‘een zoektocht zonder vinden’ af, ‘op zoek naar de roos zonder doornen’. De onderliggende angst, de aanwezige onzekerheden zijn inherent aan de wegen die Edith Oeyen nu bewandelt in ‘een kwelling te weten ooit een verlaten eiland te zijn’.
De bundel straalt optimisme uit “zie ik het licht van een zilveren nacht’. Het zijn woorden van hoop maar vooral van loutering voor haar innerlijke.
‘Op vleugels van verlegen schaamte’ is oprecht en toegankelijk verwoord in een aaneenschakeling van poëtische sfeerbeelden. Een bundel die beklijft, gedichten die het hart van de lezer raken,verzen kwistig maar zo bedachtzaam uitgezaaid in de vruchtbare oase van de poëzie.

‘Wanneer je aanwezig bent
schrijf dan even
zonneblijheid om me heen’.

Ugo Verbeke

Details

Originele verkoopprijs: € 12.27Uitgever: ZUID EN NOORD VZW1996104 paginasTaal: NederlandsReekstitel: PapaverreeksReeksnummer: 19ISBN-10: 9056840029ISBN-13: 9789056840020

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
Stichting FibonaBerlareProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 4 / 41 tot 4 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

€ 5

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)