Eeuwige schoonheid - E.H. Gombrich

KORTE INHOUD

Eeuwige schoonheid, inmiddels in 23 talen uitgegeven, geldt al 45 jaar als een van de meest complete inleidingen in de kunstgeschiedenis. De hele beeldende kunst- van de vroegste grottekeningen tot de experimentele kunst van vandaag- wordt besproken. De lezer krijgt een goed overzicht van de diverse perioden en stijlen in de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst zonder door een veelheid aan details de hoofdlijnen uit het oog te verliezen.
Eeuwige schoonheid dankt zijn populariteit aan de populariteit aan de heldere en directe schrijfstijl van de auteur. De geschiedenis van de kunst zoals hij deze bespreekt, laat zich lezen als een vervolgverhaal waarin elk kunstwerk naar het verleden teruggrijpt en tegerlijkertijd verwijst naar de toekomst.

Lezers van alle leeftijden en achtergronden hebben in E.H. Gombrich een auteur gevonden, die met veel kennis van zaken zijn liefde voor de kunst weet over te brengen.

Ten opzichte van de voorgaande uitgaven bevat deze nieuwe editie een aantal belangrijke verbeteringen. Het boek is volledig opnieuw vormgegeven met een nieuwe paginaindeling, ruimere opzet, grotere illustraties- vrijwel alle in kleur, met zes uitklapbare pagina's- en een betere balans tussen tekst en beeld. De tekst is herzien en uitgebreid met een aantal toonaangevende kunstenaars van de moderne tijd. De bibliografie is uitgebreid en het boek bevat een compleet en gebruiksvriendelijk register.

Lees verder...
1995Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1995Uitgever: Unieboek | Het Spectrum688 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9060176944ISBN-13: 9789060176948
Voeg toe aan wenslijstje