{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

 • Betaal online of cash
 • Zekerheid en retourbeleid
 • Van antiquariaat tot modern
 • Geen zogenaamde servicekost
 • Geen verborgen verzendkosten
 • Klantenservice (mail en telefoon)
 • Verzending of afhaling bij verkoper
 • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
 • Belgisch boekenplatform in volle groei!

De redder uit de dwaling. - Al-Ghazzali.

  KORTE INHOUD

  Nog geen korte inhoud beschikbaar.

  Exclusief te koop bij deze verkoper

  Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
  SomeThingz. Books etcetera.ZichemProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 47 / 470 tot 3 dagen
  Vraag meer info aan verkoperHardcover

  Gebonden, linnen met stofomslag, 115pp., 12x19.5cm., in zeer goede staat. Amsterdam Arbeiderspers 1951 Uit het Arabisch vertaald en toegelicht door Prof. Dr. J.H. Kramers. Al-Ghazzali is de belangrijke Islamitische denker geweest, die de mystiek van de Islam, het soefisme, voor de wetsgeleerden aanvaardbaar heeft gemaakt. De getallen achter de woorden verwijzen naar de noten aan het einde van de tekst. De Mohammedaanse mystici heten Soefi's en hun bedrijf en hun godsdienstige opvattingen worden tasawwuf genoemd. Deze woorden zijn afgeleid van het Arabische woord suf, dat 'wol' betekent, omdat de eerste mystici een ascetisch leven leidden en zich kleedden in wol, de eenvoudigste klederstof. Als bijzondere groep traden zij voor het eerst op in de 9de eeuw te Bagdad. In de volgende eeuw begonnen mystieke leiders ook bepaalde theorieën voor te dragen over de mystieke ervaringen en het mystieke 'pad', die in een zich steeds uitbreidende mystieke literatuur zijn neergelegd. Bepaalde groepen verduidelijkten hun theorie met begrippen en beelden ontleend aan de metafysische theorieën der filosofen. Aanvankelijk waren de orthodoxe Wetsgeleerden en theologen fel tegen de mystieke vroomheid gekant. In de 11de eeuw kwam daarin een kentering; het is vooral Ghazzali geweest, die door zijn persoonlijke en literaire werkzaamheid een verzoening tussen de beide standpunten heeft teweeggebracht door een mystieke fundering van de Wetsvoorschriften en de theologische dogma' s voor te dragen. Anderzijds bestreed hij de uitwassen der mystiek, die tot Wetsverzaking en tuchteloosheid konden leiden. Na hem zijn de Soefi's en hun gematigde leringen in het Mohammedaanse systeem geheel opgenomen. Zoals uit dit geschrift blijkt, ziet Ghazzali in de ervaringen en het pad der Soefi's - die hij ook de 'lieden van het wezenlijke' noemt - de enige mogelijkheid om tot persoonlijk godsdienstig leven te komen. Hij beperkt deze levenshouding niet tot de Islam, maar neemt aan, dat er ook daarvóór te allen tijde mensen zijn geweest (blz. 96), die mystieke ervaringen en gedachten hebben gehad. (zie: www.geestkunde.net)

  € 22.5
  ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
  BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
  KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
  BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
  BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
  Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
  KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
  GEWONE GELEZEN STAAT
  BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
  KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
  MATIGE STAAT
  BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
  KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
  BESCHADIGDE STAAT
  BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
  KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

  Al een account?

  Nog geen account?

  Nog geen account?

  Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

  Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

  Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

  Zoek tussen het grote aanbod.

  Boeken kopen

  Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

  Wenslijstje maken

  Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

  Boeken verkopen

  Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

  Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

  Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

  Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)